Smslån 500 kr utan ränta

Ett smslån på 500 kr är så klart ett litet lån och många tycker nog att det är ett onödigt lån i och med det. För en del kan det dock vara ett nödvändigt lån för att klara de sista dagarna innan lönen. Det behöver dessutom inte vara ett lån som kostar någonting tack vare att en del långivare erbjuder sig att låna ut 500 kr utan ränta. Väljer du ett smslån på 500 kr som är belagd med ränta brukar det vara ett billigt lån om du betalar tillbaka det på kort tid.

Låna 500kr utan ränta

Låna 500 kr gratis

Kan man verkligen ta ett smslån på en summa av 500 kr gratis? Svaret är egentligen kort och gott ja. Dock får inte lån marknadsföras i Sverige tillsammans med ordet ”gratis”, därav benämns oftast denna typen av lån som ”smslån utan ränta” eller ”räntefritt smslån”. På en del räntefria lån kan det tillkomma en avgift men för det mesta är de även avgiftsfria. Dock gäller det att du kollar upp detta noggrant om du vill vara säker på att lånet inte ska kosta dig någonting.

De lån som erbjuds utan ränta (gratis) erbjuds oftast det med en väldigt kort amorteringstid. Vanligtvis handlar det om en maximal amorteringstid på 30 dagar. Om du inte klarar av att betala av lånet på så kort tid tillkommer traditionella påminnelseavgifter eller eventuella förlängningsavgifter. Vissa långivare erbjuder nämligen dig en möjlighet att förlänga amorteringstiden mot en avgift.

För det mesta är det bara nya kunder som får låna räntefritt. Sköter du dig tjänar den aktuella långivaren inga pengar vid det första lånet du tar hos dem. Det är alltså först om du blir en återkommande kund eller om du missköter ditt första lån som långivaren tjänar några pengar på dig.

Meddelandelån är ett exempel på en långivare som erbjuder nya kunder smslån på 500 kr utan ränta. Amorteringstiden på deras gratis-lån är 15 dagar men det finns även ett par långivare som erbjuder 30 dagars amorteringstid vid ett sådant lån.

Vid akut behov av pengar kan du få pengarna utbetalda direkt

Om du är akut behov av 500 kr är smslån den snabbaste låneformen när det gäller att få lånet överfört till ditt bankkonto i samband med låneansökan. Ansöker du och legitimerar dig med BankID tar själva ansökan sällan mer än någon minut att fylla i och pengarna får du för det mesta samma dag.

Några av långivarna erbjuder dessutom direktutbetalning vilket innebär att lånet betalas ut inom 15 minuter efter det att du skickat in ansökan och fått den godkänd. Vill du vara säker på att få pengarna så snabbt måste du se till så att långivaren du lånar av har samma bank som dig och att den har öppet sin kundtjänst i samband med att du ansöker.

JÄMFÖR SMSLÅN