Loanstep

Krav

  • 18 år
  • Svensk medborgare
  • Inkomst: 150 000kr/år
  • Ingen skuld hos kronofogden
ANSÖK

Loanstep - räntefria smslån till återkommande kunder

Recension - Loanstep
Betyg 3.5/5

Loanstep erbjuder sina kunder att låna upp till 5000 kronor i 14 dagar utan ränta. Alla lån läggs upp på en amorteringstid på 30 dagar men om du betalar tillbaka summan inom 14 dagar kan du alltså låna pengar utan ränta. Det finns ett flertal andra långivare som erbjuder räntefria smslån men hos dem handlar det om ett nykundserbjudande. Det är således endast första gången man lånar som man har chansen att låna utan ränta. Loanstep är med andra ord unika med att erbjuda räntefria smslån vid upprepade tillfällen.

Som ny kund gör du din ansökan genom att gå in på Loanstep hemsida. Där väljer du lånebelopp och återbetalningstid och när du väljer att betala tillbaka ditt smslån inom 14 dagar framgår det tydligt att lånet blir räntefritt. För att skicka in din ansökan behöver du legitimera dig med Bank-ID eller E-legitimation. Företagets kundtjänst är öppen under vardagar men om frågor uppstår kan du alltid använda dig av sidans chatfunktion.

Loanstep

Loanstep, som tidigare hette Savelend har ett så kallat peer-to-peer lån. Detta innebär att kunder som behöver låna pengar får låna från kunder som vill spara pengar och i och med detta tjäna ränta på sina utlånade pengar. Tidigare hette kreditföretaget bara Savelend men nu har Savelend blivit den delen av företaget som specialiserar sig på kunder som vill investera medan Loanstep vänder sig till kunder som behöver låna pengar.

Hos Loanstep kan du få ditt ”nykundserbjudande” flera gånger eftersom de alltid erbjuder dig att låna räntefritt i 14 dagar. Om du däremot vill ha längre tid på dig att betala tillbaka ditt lån kan det vara värt att titta efter nykundserbjudanden hos andra långivare som erbjuder smslån utan ränta.

Fördelen med Loanstep är att de erbjuder sina kunder att låna räntefritt vid upprepade tillfällen. De erbjuder inte högsta summan och inte heller längsta återbetalningstiden men är ensamma om att låna ut pengar utan ränta flera gånger. Ytterligare en fördel är att de på sin hemsida har en chatfunktion som gör att du kan få svar på eventuella frågor snabbt. Sammanfattningsvis har deras tjänst sina en hel del positiva sidor men deras räntefria erbjudande hade gärna fått ha en lite längre löptid.

ANSÖK