Smslån 1000 kr

Behöver du låna 1000 kr snabbt är ett smslån den snabbaste vägen att gå. Det finns många långivare att välja på och konkurrensen på marknaden är hård vilket gynnar konsumenterna. Många långivare väljer till och med att låna ut 1000 kr utan ränta till nya kunder.

Att folk lånar ett så litet belopp som tusen kronor är vanligare än man tror. Ofta tas lån i den här storleken strax innan lönen kommer för att klara de sista dagarna. Ibland kan det även vara i rent konsumtionssyfte. Ett vanligt exempel är när en sak är på rea och man vill passa på att fynda innan varan tar slut eller går upp till ordinarie pris. Saknar man pengar vid det tillfället är det enkelt att ta ett smslån och betala tillbaka när väl lönen kommer.

Priserna på ett smslån på 1000 kr är inte så höga när man ser på det i pengar. Oftast handlar det om 100-350 kr. Procentuellt blir det dock en hög ränta när man räknar på det. Därför är det bra att jämföra alternativen ordentligt. Ägnar du lite tid kommer du att se att det finns ett antal långivare som erbjuder nya kunder att låna gratis.

Låna 1000kr utan ränta

Låna 1000 kr utan ränta

De flesta som för första gången ser att ett kreditbolag erbjuder lån utan ränta blir nog konfunderade. Varför skulle en långivare låna ut pengar gratis?..är frågan många ställer sig. Dock finns det en enkel förklaring. Konkurrensen mellan långivarna har blivit så hård de senaste åren att aktörerna är villiga att låna ut pengar helt utan ränta och utan att ta några andra avgifter. De långivare som erbjuder detta gör det dock antingen bara till nya kunder eller med villkor om en väldigt kort amorteringstid. När långivarna exempelvis låter dig låna 1000 kr utan ränta första gången du lånar pengar hos dem har de så klart en förhoppning om att du ska komma tillbaka till dem och låna fler gånger. Som återkommande kund får du nämligen betala enligt prislistan som på smslån normalt sett är ganska dyr.

Långivarna som låter dig ta ett smslån utan ränta vid upprepade tillfällen men med en väldigt kort löptid har förstås en förhoppning om att du inte kommer klara betala av hela lånet inom den korta amorteringsperioden och istället vilja förlänga lånet. När du väl förlänger lånet tar långivaren ganska bra betalt och får på så vis ersättning för sina finanstjänster.

Sammantaget är det alltså fullt möjligt att låna pengar utan ränta men det gäller att sköta amorteringen av lånet.

Direktutbetalning av ditt smslån

När någon ansöker om ett smslån är det oftast snabba pengar den är ute efter. Annars finns det andra låneprodukter (kreditkort, kontokredit och privatlån) att välja på som är billigare.

Smslånen som finns idag är så pass snabba att om ansökan blir beviljad före lunch på en vardag, får man pengarna samma dag hos de flesta långivarna.

Det finns även långivare som specialiserat sig på att vara extra snabba på att betala ut ett godkänt lån. Ferratum är en av dem långivarna som satsat på detta. Om man, som ny kund hos dem, exempelvis ansöker om ett smslån på 1000 kr utan ränta under deras öppettider får man lånet inom 15 minuter. I och med att de har väldigt generösa öppettider har man möjlighet att få ett smslån med direktutbetalning hos dem både under dagtid på vardagar och helger (Läs vår recension för att ta del av de exakta öppettiderna).

För att en direktutbetalning ska fungera hos Ferratum måste man förutom att ansöka under deras öppettider även ha ett bankkonto hos Nordea. Det är nämligen bara bankkonton hos Nordea som Ferratum kan göra direktutbetalningar till.

Utöver Ferratum finns det en hel del andra långivare som erbjuder direktutbetalningar. Beroende på vilken långivare man väljer kan vissa göra direktutbetalningar till flera banker medan andra bara kan göra det till en enda bank. Innan man ansöker är det således viktigt att undersöka detta så att man på så vis kan säkerställa att direktutbetalningen verkligen kommer att fungera.

JÄMFÖR SMSLÅN