Smslån 9000 kr - helt utan ränta

Smslån har normalt sett ett rykte om sig att vara det dyraste lånet som finns. Det stämmer i många fall men faktiskt inte i alla. I vissa fall lånar nämligen långivarna ut pengar utan ränta till kunder som inte har lånat hos dem tidigare. På detta sättet lockar det till sig nya kunder, för vem vill inte låna gratis?

Det du bör tänka på när du stöter på ett liknande erbjudande är att det för det mesta bara erbjuds till helt nya kunder. Om du någon gång har lånat hos aktören tidigare kan du således inte låna utan ränta. Det gäller även för dig att se efter så att långivaren inte istället för räntan har en hög avgift. I första hand vill du så klart hitta ett lån som är helt kostnadsfritt.

Se även över hur lång tid du får på dig att betala tillbaka lånet. Oftast erbjuds nämligen de räntefria lånen med en oerhört kort amorteringstid. Ibland får du till exempel bara 30 dagar på dig och är det då så mycket som 9000 kr du lånat så gäller det att du har en god plan på hur du ska klara av att betala tillbaka det. Betalar du inte tillbaka i tid blir nämligen den här typen av lån inte billiga. Påminnelse- och inkassoavgifter kommer då som ett brev på posten följt av Kronofogdens betalningsanmodan.

Vissa smslån går det att förlänga amorteringstiden på ifall man ser att man inte kommer hinna betala i tid men förlängningsavgifterna är heller inte särskilt billiga. Även om 9000 kr är förhållandevis lite pengar är vår rekommendation att se till att aldrig ta ett lån om du inte är säker på att du kommer att kunna betala tillbaka i tid.

Vilka långivare erbjuder smslån på 9000 kr utan ränta?

Risicum, Ferratum och ViaConto är exempel på tre långivare som erbjuder dig att låna 9000 kr utan ränta. Alla tre erbjuder det i form av ett kreditlån eller som vissa av dem benämner det, kreditkonto. Det är ett form av smslån som är mer likt en kredit än ett lån. Likheten med smslån är framförallt att det går fort att få pengarna efter det att man fått ansökan godkänd.

Erbjudandena långivarna ovan har, är räntefria de första 30 dagarna till nya kunder.

JÄMFÖR SMSLÅN